Návrat na úvodní stránku  

Informace o srazu Pardubice 2012

Fotografie ze najdete zde:

http://foto.reitmayer.cz/pardubice-2012/
 (od samozvaného předsedy)

https://www.facebook.com/media/set/ ...
 (od Hanky Hořákové)

http://valda1971.rajce.idnes.cz/...
(od Valdy)

http://ajulinkadc.rajce.idnes.cz/...
(od Dany a Romana)

O setkání Pardubice 2012

Už po páté se 15. září 2012 v Pardubicích setkali přátelé a příznivci značky Moskvič. Jako už tradičně jsme se sešli v autokempinku Lázně Bohdaneč, kam část účastníků dorazila už v pátek. V sobotu se potom postupně sjelo více než 50 aut. Z toho bylo naší evidence více než 40 automobilů značky Moskvič (podle toho co máme zapsáno to podle typů vypadalo takhle: 407 - 7 x, 408 - 1 ks, 412 - 10 x, 427 - 1 x, 2137 - 4 x, 2140 - 9 x, Aleko - 11 x. Protože jsme akce otevřená, zapojily se i další auta, mimo jiné to byla Tatra 613, několik automobilů značky Lada, jedna Volha 24, Škoda Tudor a také Citroën 2 CV.
Auta dorazila z více než širokého okolí, konkrétně z těchto míst - Bílina, Brandýs nad Labem, Býchory, České Meziříčí, Děčín, Frýdek-Místek, Havlíčkův Brod, Holice, Hrob, Choceň, Kladno, Květnov (HB), Jaroměř, Loket, Loučná (SU), Luka nad Jihlavou, Lužec nad Cidlinou, Mělník, Náchod, Nová Paka, Nový Bor, Ostrava, Pardubice, Praha, Sokolov, Tišnov, Třebosice, Týniště nad Orlicí, Ústí nad Labem, Valašské Meziříčí, Zastávka u Brna.

Celkem potěšila i účast lidí, kteří jsou - někdy i bez toho že by to věděli :) - členy našeho pardubického klubu. Kromě kompletního nevýkonného vedení se účastnili i další - Míra s Tatrou 613, Lukáš s Tudorem, Standa s předsedovou Dacií ... dokonce se nám neztratil ani Papoušek. Historickým motoráčkem pak účastníky srazu vezl jako strojvedoucí pak další člen pardubického Moskvič klubu, zasloužilý spolujezdec Olda. Další členové se alespoň ukázali, přímo na sraz to byl Cíba s esenbáckou 412, v pátek večer pak přivezl ukázat do kempu zase Panny svojí pravostranou Škodu 1200 STW.
Na stránce o setkání jsou doplněny odkazy na fotogalerie několika členů Moskvič klubu ČR, pár žánrových obrázků ale najdete i zde:


Dcera samozvaného předsedy plnila funkci mladšího regulovčika


Občas jsme samozřejmě i opravovali, tady se ale jedná jen o banální výměnu kabelu ke svíčce


Škoda Tudor našeho kamaráda a dlouholetého člena pardubického klubu Lukáše se našich akcí bude pravděpodobně účastnit častěji


Naopak kdy příště uvidíme Tatru 613 našeho dalšího kamaráda a člena Míry, to je otázka ... ale jsme rádi, že letos konečně přijel (a to to má z vedlejší vesnice absolutně nejblíže)


Větší část nevýkonného vedení pardubického klubu (zleva paní místopředsedová Hanka, místopředseda pro údržbu Láďa, servisní podpora Adam, tajemník pro styk s policií Michal a palubní mechanička Majda)


Část pardubického klubu je personálně propojená se spolkem jiným železničním. Proto se také akce klubu spojují s akcemi jinými - letos to byla jízda historickým motoráčkem (www.motoracek.cz).

Ubytování

Stejně jako loni účastníci zajišťují individuálně, pokud chtějí bydlet přímo v kempu Bohdaneč, provozovatel p. Jedlička slíbil už při prvním ročníku srazu upřednostnění účastníků srazu před prodejci z burzy. Při objednání ubytování proto uvádějte, že patříte ke srazu!
Kontakty na ubytování:
Milan Jedlička
telefon:  777 246 515 - 6
email: atclaznebohdanec@seznam.cz
web: http://www.kempbohdanec.cz.

Mapy umístění kempu

Program srazu

Pátek 14.9.2012

večer příjezd vzdálenějších účastníků, volný program

Sobota 15.9.2012

od rána do 11:00 příjezd dalších, výstava vozidel v areálu kempu, návštěva auto moto burzy tamtéž
11:00 - nástup u strojů :)
11:15 - odjezd na oběd
11:35 - příjezd na oběd (mapa níže na této stránce)
13:00 - odjezd směr Slatiňany (mapa níže na této stránce) po trase Srch - Ráby - Sezemice - Černá za Bory - Tuněchody - Topol - Tři Bubny - Slatiňany. Trasa měří cca 30 km převážně po silnicích III. třídy s malým provozem
14:00 - příjezd do Slatiňan, prohlídka musea, ve 14:25 odjezd zájemců o projížďku historickým vlakem do Chrudimi a zpět

Popis a jízdní řád akce ve Slatiňanech (označeným vlakem pojedeme na projížďku
 

dále volný program, prohlídka zámku, hřebčína či nedalekých rekreačních lesů (http://lesychrudim.cz/rekreacni-lesy-po ... udy-k-nam/)
?? rozchod ...

Atrakce ve Slatiňanech:

1 - nádraží s museem s parním strojem
2 - zámek, hippologické museum, hřebčín, park
3 - Kočičí hrádek, romantická stavba miniatury hradu
4 - rozhledna, lanový park, další atrakce
5 - vyhlášená prodejna točené zmrzliny (většinou v nabídce 4 - 6 druhů)

 

Stravování

V pátek je v kempu otevřená restaurace. V sobotu dopoledne jsou na burze stánky s občerstvením, na oběd jedeme do restaurace, kde i v sobotu mají nabídku hotových jídel za přijatelné ceny.

Kontakty na pořadatele

Jirka, tel. 739 34 44 85 (604 534 196), e-mail: info@moskvich.cz

Trasa jízdy na oběd

-  je opět trochu jiná než minule, všichni dostanou podrobný popis.
 

Trasa vyjížďky

 - i tuto mapu v lepší kvalitě dostanete před startem:
 

Mapy umístění kempu

O naše auta se stará Autoservis Rezek
www.autoservis-rezek.cz


servis.moskvich.cz
servis.moskvich.cz

Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!